2.16.2008

La Piciorul Porcului, la mine in cartier ep.2

Intr-o seara vin obosit de la serviciu si ma hotarasc sa mananc ceva in oras. Eram cu doi prieteni iar la restaurantul chinezesc din Dristor era plin (de ce? va explic in alt post). Cu inima in dinti, am ales sa mancam La Piciorul Porcului.

Intram, o bodega emancipata, genul in care daca stergi scaunul si verifici tacamurile sa fie curate, poti manca chiar bine. Sa ne uitam in meniu ce avem:

Poftim?! Recitesc ultima intrare cu rasuflarea taiata:

"Ciorba de fasole cu costita afumata" autentic romaneasca, ea reprezinta pentru romani exact ce e branza pentru francezi, oaia pentru mongoli, Colt-ul pentru americani si femeia gonflabila pentru flota italiana

Pai cum asa dom'le, sa-si permita sa-si bata joc de fratii nostri italieni? Ma gandesc ca nu prea au multi clienti dintre italieni. Si pe urma ma loveste: daca cei care scris meniul au rude care au prins campania antiromaneasca din Italia? Si au gasit o cale ingenioasa sa se razbune.

In rest, va recomand pastrama de berbecut, e delicioasa. Ca sa nu zic de friptura de vita de peste jumatate de kilogram, pe care merita sa o comandati numai ca sa ramaneti uimiti. Eu personal o sa iau o ciorba de fasole.

Vezi si Borcan GSM, la mine in cartier ep.1