2.26.2008

Lectii de balet pentru politisti

Poliţiştii comunitari din Timişoara urmează cursuri de balet pentru a putea dirija mai bine circulaţia din oraş. [...] Lecţiile au debutat pe scena Filarmonicii de Stat „Banatul“, pentru că managerul instituţiei este cel care i-a pus pe agenţii de poliţie în legătură cu balerinii.

„Să fie prezenţe agreabile“

„Am gândit acest concept pentru că e vorba de graţia pe care agenţii poliţiei comunitare trebuie să şi-o însuşească. Şi numai baletul le-o poate oferi. Ei trebuie să înveţe din start toate mişcările de coordonare a traficului şi să fie, în acelaşi timp, prezenţe agreabile în trafic“, ne-a declarat Dorel Cojan, directorul executiv al Poliţiei Comunitare Timişoara. conform Evz

Comentariul meu:

1. Foarte bine! Bravo! Parca si vad zecile de soferi care se opresc ca si vrajiti la un gest fluid al politistului. O pirueta si o coloana se pune in miscare; palma prinde viata si soferii se grabesc. Din cand in cand o mana identifica cu gratie o masina si soferul respectiv trage pe dreapta. O miscare din incheietura si 100 RON isi schimba proprietarul
2. Pe cand lectii de dictie? (Ex: Sapte Passate late trec prin sate ca prin lapte) Dar de bune maniere? Propun de asemenea sa se vizioneze My Fair Lady in grup iar agentii sa fie incurajati sa comenteze la sfarsit. Si evident lectii de inteligenta emotionala si sensibilitate.
3. Propun ca un politist de la circulatie alaturi de passatul sau sa participe la Dansez pentru tine. Sa interpreteze un vals, in afara concursului, intitulat Eu si sirena mea. Si sa fie aplaudat la scena deschisa de colegii sai in civil din public.
4. Vestea proasta este ca politistii nu vor mai avea egal in fata femeilor. Uniforma + dans = magnet pentru tinerele domnisoare care asteapta visatoare ca un cavaler intr-un Passat alb sa le salveze dintr-o lume cruda. Adio zmeilor in limuzine negre, am intrat intr-o noua era a luminii!

Oare o sa le dea si colanti de aia mulati ca sa fie mai expresivi?