2.22.2008

Printul Charles se teme de incalzirea globala

Iata ce am citit pe un cunoscut site de stiri:

"Daca lumea nu tine cont de provocarile viitoare, rezultatul va fi o catastrofa pentru toata lumea. Judecata de apoi pentru modificarile climatice se apropie tot mai rapid"[...]"Aceste predictii reprezinta un apel pentru a ne veni in fire, in vreme ce avansam ca somnambulii catre marginea prapastiei" a spus printul Charles.

Citeam cu interes comentariile diversilor concetateni la ceea ce a zis nenea printul. Multi au venit cu o atitudine de tip: ceea ce zice e o suita de alarme false, suntem prea mici sa cauzam schimbari la nivelul planetei, e o conspiratie mondiala menita sa ne faca sa ne temem, altele sunt problemele, etc.  Sigur, ecologia e o moda. Dar e nascuta din necesitate. Multi vor profita si vor manipula (vezi de exemplu taxa auto, pardon de mediu). Cu toate astea problema exista, nu e o inventie si cei care sustin contrariul sunt cam rupti de realitate. Eu cred fix ceea ce vad si mi se intampla.

Ma intreb cam pe unde au trait oamenii astia in ultimii 10 ani. Oare nu au vazut ca nu prea mai exista iarna la noi in tara, ca vara devine din ce in ce mai cald? Cand eram mai mic imi amintesc de zapada ca un fenomen normal care tinea muuult din iarna, ma bucuram de ea. Acum ea reprezinta un fenomen rar, extrem, care prinde autoritatile nepregatite.

Oare nu au vazut pentru prima oara tornade in Romania, desi oficial asa ceva nu exista? Inundatiile stabilesc noi recorduri iar seceta loveste in fiecare an. Pentru cei carora nu le pasa, le recomand sa incerce sa respire intr-un mare oras, dar sa traga adanc in piept, fara frica, doar ce au de pierdut?

Adeunazi, m-am uitat la filmul la Al Gore, An inconenient truth. Ceea ce am vazut m-a cam ingrijorat. Vi-l recomand tuturor, e un punct de vedere documentat. Iar indemnul lor: afla mai multe despre incalzirea globala, nu are cum sa va dauneze, fie ca sunteti ecologisti, doar ingrijorati sau sceptici.

Uite un punct de start:

http://www.romanialibera.ro/a96147/cum-oprim-incalzirea-globala.html

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1122550-daca-incalzirea-globala-continua-2100-vom-avea-noua-glaciatiune.htm

http://www.globalwarming.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_warming