2.29.2008

sase-sase, zar castigator pentru Mazda 6

Ma uit la titlul articolului si dau click. Fiindca sase-sase ma face automat sa dau click.  Restul articolului este banal:

"Cu cele doua noi versiuni ale modelului Mazda6, hatchback si combi, constructorul japonez vrea sa castige cat mai multi clienti pe piata din Romania. 

E mai mare, dar mai usoara. Si sportiva, dar si eleganta. Are un sistem de control al computerului de bord fixat pe volan si se prezinta in 3 variante de motorizare: 1.8 cm3 benzina, 2.0 cm3 diesel si 2.5 benzina. Cam astea ar fi, in mare, noutatile noii Mazda6 cu care constructorul nipon a inchis gama Mazda6. 

Cele doua modele de caroserie vor fi comercializate in Romania din aceasta primavara la preturi incepand de la 20.490 de euro pentru varianta hatchback si ajungand pana la 22.190 de euro pentru motorizarea diesel.
"

Dupa care aceste ultime doua paragrafe se repeta. Cum de ce, pai sase-sase, frate! Adica Mazda 6 si Mazda 6. Mai aflam ca vor sa vanda 400 de unitati in Romania. Slab! Modelul dinainte imi placea mai mult.

Articolul original aici

Cu tot cu repetitia de rigoare (chiar au murit corectorii?

2.27.2008

Cum am castigat un Asus EEE la Digital Marketing Forum

Ma aflu la conferinta Digital Marketing Forum. Tocmai am castigat un Asus EEE albastru. Cum asta, iata:

Workshop. Baietii de la Ogilvy demonteaza mituri. Chiar de la inceput ne spun ca va fi un concurs intre cei aproape 100 de participanti din sala. Premiul, un Asus EEE Albastru. Salivez cu gandul ca ar putea fi al meu.

Mijlocul workshopului. Ni se da o tema. In sala 100 de marketeri f bine pregatiti, inclusiv blogeri celebri (Ionut Oprea, Manafu, etc) Imi zic ca nu prea am sanse. Trebuie sa cream o campanie la un produs ACME (stiti desenele alea cu coiotul si strutul? De acolo vine). Target, Dragos, un tip de 30 de ani din 2023.

Tensiune, scriu doua pagini. Dau foaia, trec 10 minute, se striga finalistii. Locul 5, locul 4 locul 3... Locul 2 lucrarea mea. Nu stiu daca sa ma bucur sau nu. Locul 1, o lucrare nesemnata. Nimeni nu o revendica. Suspans. Si tipul de la Ogilvy zice: atunci sa dam premiul locului 2. Adica mie. :)

Maine Asus EEE review. Prima impresie: nu merg tastele bine.

Morala: nu e sufcent sa fii bun, trebuie sa ai si un pic de noroc. Si trebuie sa-ti doresti sa castigi. Suficient de mult incat sa o si faci.

Daca vreti sa stiti ce s-a discutat la conferinta dati clic pe cretivemarketing.ro/blog review live de la digital marketing forum

2.26.2008

Lectii de balet pentru politisti

Poliţiştii comunitari din Timişoara urmează cursuri de balet pentru a putea dirija mai bine circulaţia din oraş. [...] Lecţiile au debutat pe scena Filarmonicii de Stat „Banatul“, pentru că managerul instituţiei este cel care i-a pus pe agenţii de poliţie în legătură cu balerinii.

„Să fie prezenţe agreabile“

„Am gândit acest concept pentru că e vorba de graţia pe care agenţii poliţiei comunitare trebuie să şi-o însuşească. Şi numai baletul le-o poate oferi. Ei trebuie să înveţe din start toate mişcările de coordonare a traficului şi să fie, în acelaşi timp, prezenţe agreabile în trafic“, ne-a declarat Dorel Cojan, directorul executiv al Poliţiei Comunitare Timişoara. conform Evz

Comentariul meu:

1. Foarte bine! Bravo! Parca si vad zecile de soferi care se opresc ca si vrajiti la un gest fluid al politistului. O pirueta si o coloana se pune in miscare; palma prinde viata si soferii se grabesc. Din cand in cand o mana identifica cu gratie o masina si soferul respectiv trage pe dreapta. O miscare din incheietura si 100 RON isi schimba proprietarul
2. Pe cand lectii de dictie? (Ex: Sapte Passate late trec prin sate ca prin lapte) Dar de bune maniere? Propun de asemenea sa se vizioneze My Fair Lady in grup iar agentii sa fie incurajati sa comenteze la sfarsit. Si evident lectii de inteligenta emotionala si sensibilitate.
3. Propun ca un politist de la circulatie alaturi de passatul sau sa participe la Dansez pentru tine. Sa interpreteze un vals, in afara concursului, intitulat Eu si sirena mea. Si sa fie aplaudat la scena deschisa de colegii sai in civil din public.
4. Vestea proasta este ca politistii nu vor mai avea egal in fata femeilor. Uniforma + dans = magnet pentru tinerele domnisoare care asteapta visatoare ca un cavaler intr-un Passat alb sa le salveze dintr-o lume cruda. Adio zmeilor in limuzine negre, am intrat intr-o noua era a luminii!

Oare o sa le dea si colanti de aia mulati ca sa fie mai expresivi?

2.22.2008

Printul Charles se teme de incalzirea globala

Iata ce am citit pe un cunoscut site de stiri:

"Daca lumea nu tine cont de provocarile viitoare, rezultatul va fi o catastrofa pentru toata lumea. Judecata de apoi pentru modificarile climatice se apropie tot mai rapid"[...]"Aceste predictii reprezinta un apel pentru a ne veni in fire, in vreme ce avansam ca somnambulii catre marginea prapastiei" a spus printul Charles.

Citeam cu interes comentariile diversilor concetateni la ceea ce a zis nenea printul. Multi au venit cu o atitudine de tip: ceea ce zice e o suita de alarme false, suntem prea mici sa cauzam schimbari la nivelul planetei, e o conspiratie mondiala menita sa ne faca sa ne temem, altele sunt problemele, etc.  Sigur, ecologia e o moda. Dar e nascuta din necesitate. Multi vor profita si vor manipula (vezi de exemplu taxa auto, pardon de mediu). Cu toate astea problema exista, nu e o inventie si cei care sustin contrariul sunt cam rupti de realitate. Eu cred fix ceea ce vad si mi se intampla.

Ma intreb cam pe unde au trait oamenii astia in ultimii 10 ani. Oare nu au vazut ca nu prea mai exista iarna la noi in tara, ca vara devine din ce in ce mai cald? Cand eram mai mic imi amintesc de zapada ca un fenomen normal care tinea muuult din iarna, ma bucuram de ea. Acum ea reprezinta un fenomen rar, extrem, care prinde autoritatile nepregatite.

Oare nu au vazut pentru prima oara tornade in Romania, desi oficial asa ceva nu exista? Inundatiile stabilesc noi recorduri iar seceta loveste in fiecare an. Pentru cei carora nu le pasa, le recomand sa incerce sa respire intr-un mare oras, dar sa traga adanc in piept, fara frica, doar ce au de pierdut?

Adeunazi, m-am uitat la filmul la Al Gore, An inconenient truth. Ceea ce am vazut m-a cam ingrijorat. Vi-l recomand tuturor, e un punct de vedere documentat. Iar indemnul lor: afla mai multe despre incalzirea globala, nu are cum sa va dauneze, fie ca sunteti ecologisti, doar ingrijorati sau sceptici.

Uite un punct de start:

http://www.romanialibera.ro/a96147/cum-oprim-incalzirea-globala.html

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1122550-daca-incalzirea-globala-continua-2100-vom-avea-noua-glaciatiune.htm

http://www.globalwarming.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_warming

2.21.2008

Mircea Badea da foc la flota si-o stinge cu extinctorul



Eu, recunosc, ma distrez de cate ori pot cu emisiunea lui nea' Mircea. Un prieten mi-a trimis filmul si urmarindu-l in reluare mi-am amintit cat am ras de aceasta isprava cand am vazut-o la TV. Un pic teatrala, un pic exagerata, foarte partinitoare si cu final apoteotic. Adica exact stilul lui Badea, 100% :)

Si cand ma gandeam la flota aia multinationala de ardea in portul francez, am realizat grozavia! Trebuie ca se numara printre marile ispravi de arme ale istoriei noastre. Atat doar ca nu eram in razboi la momentul respectiv. In rest, ne-am batut cu multi de-a lungul istoriei si pe uscat am avut victorii glorioase. Dar ne lipsea ceva parca, bataliile navale. Inchipuiti-va, sa distrugi 37 de nave si sa nu pierzi nici un om. Sa nici macar nu fii acuzat de ceva. Pai asta bate orice operatiune stealth a oricarei armate. E o isprava demna de un mare strateg si capitan de osti. Pai omul ala ar merita sa ne conduca tara. Aaaa, chiar asta face. Mda.

Si apropo de stealth, daca e sa ma iau dupa zvonuri, dupa isprava asta a mai urmat una si mai tare pe care "prietenii" i-o pun in carca tot lui Basescu. Ceva gen experimentul Philadelphia, doar ca a disparut nu o nava, ci o flota intreaga. Va amintiti, atunci americanii cica au folosit isetimea unora ca Einstein pentru a deplasa in timp si spatiu un vaporas. Noi am deplasat, in timp record, intr-un spatiu strain o intreaga flota! Si se mai zice ca romanii nu au valori, ca nu stiu decat sa fure. Invidiosii astia...

Voi ce ziceti? Comentati?

2.16.2008

La Piciorul Porcului, la mine in cartier ep.2

Intr-o seara vin obosit de la serviciu si ma hotarasc sa mananc ceva in oras. Eram cu doi prieteni iar la restaurantul chinezesc din Dristor era plin (de ce? va explic in alt post). Cu inima in dinti, am ales sa mancam La Piciorul Porcului.

Intram, o bodega emancipata, genul in care daca stergi scaunul si verifici tacamurile sa fie curate, poti manca chiar bine. Sa ne uitam in meniu ce avem:

Poftim?! Recitesc ultima intrare cu rasuflarea taiata:

"Ciorba de fasole cu costita afumata" autentic romaneasca, ea reprezinta pentru romani exact ce e branza pentru francezi, oaia pentru mongoli, Colt-ul pentru americani si femeia gonflabila pentru flota italiana

Pai cum asa dom'le, sa-si permita sa-si bata joc de fratii nostri italieni? Ma gandesc ca nu prea au multi clienti dintre italieni. Si pe urma ma loveste: daca cei care scris meniul au rude care au prins campania antiromaneasca din Italia? Si au gasit o cale ingenioasa sa se razbune.

In rest, va recomand pastrama de berbecut, e delicioasa. Ca sa nu zic de friptura de vita de peste jumatate de kilogram, pe care merita sa o comandati numai ca sa ramaneti uimiti. Eu personal o sa iau o ciorba de fasole.

Vezi si Borcan GSM, la mine in cartier ep.1

2.15.2008

Borcan GSM, la mine in cartier ep.1

Daca stii ce este Borcan GSM, ce reprezinta L a Piciorul Porcului si cum arata masinile americane modelul de fermier, nu mai citi in continuare.

Deci nu ai idee. Ei bine, inseamna ca nu te-ai plimbat mult prin zona Dristor, Baba Novac. O sa incep cu faimosul Borcan GSM.

Este un magazin GSM unde imi amintesc perfect ca gaseam telefoane folosite, dintre care pe o parte proprietarii le cumparau, la randul lor, probabil (erau niste baieti cu ten inchis la culoare, ochi ager si maini fine). Acum vad ca s-au diversificat, fac polite RCA, monteaza gratuit aer conditionat si sunt si service GSM.

Montaj aer conditionat sau nu, eu sincer nu i-as lasa sa intre in casa, sub nici un pretext.  Dar cred ca baietii astia nu sunt genul care sa ceara voie prea des. Iar despre activitatea GSM, cum ar suna Borcan GSM, dealer Vodafone? Sau Orange va recomanda Borcan GSM?

Service GSM? Imi si inchipui un scenariu, evident nerealist.

- Buna ziua, am venit sa-mi iau telefonul..

- Frate, n-a supravietuit, s-a stins!

- Pai cum asta, ca trebuia sa-i schimbati doar tastatura? Ce a mers prost?

- Aaa, avea o infectie ascunsa, inima slaba nene, n-am reusit sa-l trezim la viata.

- Ok, dati-mi-l inapoi sa-l vad.

- Nici asta nu se poate, a trebuit sa-l  inmormantam, ca sa nu se molipseasca si altele.

- Pai si eu ce fac?

- Ai noroc, vericule, ca avem unul exact la fel, zici ca sunt frati. Uite-l acolo in vitrina, am facut rost de el ieri, si nici nu e scump, vrei?

MAINE cititi despre La Piciorul Porcului.

P.S. Orice opinie despre acest magazin nu se bazeaza decat pe imaginatia autorului, nu pe dovezi si fapte reale. Dialogurile prezentate aici sunt pur imaginare. Posibilii clienti sunt invitati sa-si faca o impresie proprie despre acest comerciant.

2.12.2008

Mircea Badea rade de Otopeanu, Tolontan si filmul gsp-tv



Aseara, Badea radea si-l maimutarea pe nefericitul asta, Otopeanu, pentru prestatia penibila. Adevarul este ca avea dreptate, si revazand filmul am ras cu lacrimi. Un pic de Bixtonim, o filmare profesionista, o lumina mai buna si UN OM COERENT ar fi rezolvat problema. Sa nu mai vorbim de subiect in sine, care nu merita nici pus pe hartie.

Tolontan admite ca a fost un film prost

Eu as vrea sa intreb altceva: chiar nu-si da seama nimeni ca stirile astea sportive sunt telenovele pentru barbati? Luati orice buletin de stiri Antena 1 sau ProTV.
Amanta lui Gica Popescu e bisexuala, Becali il injura pe Borcea, Borcea ii raspunde lui Becali, Nesu surpins plecand de la amanta, Plesan a fugit din cantonament. Si epopeea continua, ii invatam pe rand pe toti conducatorii de club si pe fotbalisti, aflam ce masini au, ce parere au femeile despre ei, cum si-au pierdut cheile sau portofelul, ce au declarat despre suporteri, etc.

Pai si sportul unde e? Imagini si rezultate din fotbal, baschet, tenis, handbal, gimnastica, atletism? Fazele reale, scoruri, performante deosebite? Nimic, doar barfe, pareri, stiri din culise. O telenovela continua.

Otopeanule, te iert. Nu e vina ta ca cineva te-a filmat sa-si bata joc de tine. Dar sa stii ca nu esti cu nimic mai prejos decat duduile cu zambet decoltat care prezinta stirile la principalele posturi TV. Pana la urma aceleasi prostii le debitati cu totii.

Voua chiar va place telenovela asta? Comentati!

2.06.2008

Angajata BRD Craiova a furat 2 milioane de euro

O angajata a BRD Craiova a furat parola directorului sucursalei si a transferat nu mai putin de 2,2 milioane de euro din conturile bancii in conturile particulare ale unor cunostinte. Furtul a fost descoperit in doar doua ore, anunta televiziunile de stiri. Din primele informatii, banii au ajuns in contul unui barbat din lumea interlopa si al unui cetatean turc. Angajata bancii si ceilalti doi suspecti au fost retinuti chiar cand se pregateau sa ridice banii de la o sucursala din Bucuresti. zice Hotnews.

Comentariu meu:

Bravo. Asa da! M-am plictisit sa tot aud de politicieni cum fura milioane de euro dintr-o semnatura. M-am saturat de borduri, imobile retrocedate, caltabosi si tuica. Chiar ma intreabm daca toti hotii mari sunt in politica sau au legaturi cu politica. E timpul sa auzim si de cetateanul de rand cum fura. Dupa isprava directorului de sucursala care a delapidat 100.000 euro, se pare ca miza a crescut. Oare se reporteaza ca la loto? Caci doua milioane nu-s de colo, si nici nu te duci cu geanta la banca sa scoti 400.000 euro cum a incercat un complice al infractoarei.

Si unde se putea intampla asta? Evident la BRD Craiova. Craiova, locul unde lucrurile de genul asta devin mai usor posibile. Unde bandele se bat in strada.

Eu propun sa se faca un film de actiune romanesc, pe baza acestui furt. Sa joace Garcea in rolul politistului destept si Elena Udrea in locul angajatei de la banca. Videanu in rolul directorului de banca. Sa aiba muzica de Marius Teicu si Marius Moga. Iar regia de Sergiu Nicolaescu, evident. Titlu, hmm, Cum sa furi doua milioane?

Voi ce ziceti, ne bagam si noi la un furt? Am o geanta in care ar incapea 2,5 milioane euro. Am vazut in filme cum faci sa furi parola, nu e greu. Banci sunt la greu prin oras, iar functionari gata sa fure nu e greu sa gasesti.