12.15.2007

10 pentru Romania, premii

Gala 10 pentru Romania, ajunsa la a treia editie, si difuzata de Realitatea TV, si-a decernat premiile.

M-am oprit la 3 categorii:

Castigatorul categoriei POLITICIENI este Traian Basescu
Castigatorul categoriei PARLAMENTARII este Ion Iliescu
Castigatorul categoriei MINISTRI este Calin Popescu Tariceanu

Citez de pe site-ul Realitatea TV:

"Zece pentru România are nu numai conotaţiile unei mari cercetări sociologice realizate la nivel naţional, cu reprezentativitate pentru populaţia României. Zece pentru România, prin continuarea sa, tinde să impună în societatea românească ideea de valoare şi elită, în defavoarea notorietăţii care guvernează în general perioadele tulburi sau tranzitorii ale istoriei."

Sa inteleg ca Basescu sau Tariceanu sunt valori autentice si nu au fost votati pentru notorietatea lor. Faptul ca poarta un razboi murdar in presa in care arunca noroi unul in altul nu are nici o legatura, nu? Atunci, permiteti-mi sa va amintesc ce parere au valorile noastre una fata de alta:

Basescu:
"Fie că vorbim de PSD, PRM, UDMR, PNL sau fie că vorbim de Iliescu, Hrebenciuc, Tăriceanu sunt doar alianţe care au doar o singură justificare: corupţia şi primatul interesul de grup“


Tariceanu:
"Probabil că dacă aş fi tatăl lui, i-aş spune exact ce-i spun băiatului meu când am musafiri şi mi-e frică ca să nu continue să se joace, să spargă prin casă lucrurile, să facă diferite prostii. Îi spun - Du-te la tine în cameră şi stai cuminte! Cam aşa ar trebui şi cu Băsescu să se întâmple"
sau despre interviul lui Base la TVR, el s-a comportat:
"ca un politician obisnuit sa castige puncte prin utilizarea limbajului de mahala si a acuzatiilor fara rost si fara fond"

Iliescu:
şeful statului dovedeşte "o mentalitate fanariota de pretendent la Tronul Romaniei, care-şi denigreaza adversarii la Marea Poarta pentru a primi sasu pentru a i se reconfirma firmanul"

Vorba ceea, e nevoie de o valoare sa recunoasca o mare alta valoare. Sau era: " e nevoie de un hot sa recunoasca pe altul."

Intr-adevar, poate acestea sunt marile valori pe care le meritam. Poate ca ei ne reprezinta valorile, optiunile si e drept sa stea in fruntea acestei natiuni. Sau poate nu.


Trist.