12.12.2007

De ce nu se rastoarna gravidele


De ce nu se rastoarna gravidele?



Conform N.Y.Times, au stat oamenii de stiinta si au cercetat zi de vara pana'n seara si au descoperit cheia. Femeile au evoluat milioane de ani astfel incat a lor coloana vertebrala e mai adaptata sa sustina greutatea unei sarcini (curbura, grosimea punctelor de conexiune intre vertebre). Modificarea nu apare la cimpanzei sau la barbati, de unde concluzia ca este o adaptare la mersul biped si la sarcina.

Autorii se intreaba cum de nu se adapteaza si coloana barbatilor la "burta de bere". Raspunsul zace doar in timp, acum doua milioane de ani nu prea exista asa un surplus de calorii ca si astazi. Hrana era mai greu de gasit si la MacDonalds'ul epocii puteai foarte bine sa fii tu un hamburger pentru o felina mare si rea.

Acuma, ziceti si voi, daca ma intrebam eu sau voi asta eram facuti idioti sau porci misogini. Dar s-a intrebat o echipa de cercetare, a primit si fonduri, a intocmit un raport si acum stam noi si ne minunam de descoperirea lor in loc sa facem ceva util.

Voi ce parere aveti, asta nu e discriminare? O sarcina dureaza 9 luni, o burta de bere poate dura cativa zeci de ani. AJUTOR!! Evolutia, Darwin, ma aude cineva?

P.S. In imagine personajul poarta "obesity belt". Mmmm, sexy, nu?