12.04.2007

Conspiratia globala impotriva neamului romanesc


"Nike si producatorul japonez de incaltaminte sport Asics ar putea lansa o oferta de 15,28 miliarde de dolari pentru preluarea grupului german Adidas, potrivit unor zvonuri de pe piata de capital, transmite Reuters."

Aaa, stai asa. Adica o sa imi fure Nike adidasii? Pai ce drept au ei sa fure incaltamintea nationala a romanului? Ce, 15 miliarde de euro le da dreptul sa desfinteze un mit de generatii? Eu zic NU.

Culmea ironiei, americanii si japonezii se unira sa inghita compania germana simbol al pantofilor sport romanesti (pentru cei care nu stiu ce-s aia pantofi sport, e vorba de ADIDASI). Asta da efect negativ al globalizarii!

Cf. DEX:
ADÍDA//S ~şi m. mai ales la pl. Pantofi pentru sport. /Din Adidas n. pr.

Sunt curios daca o sa schimbe definitia din dictionar sau o sa introduca una noua. Oare Academia Romana stie de preluare? Cativa academicieni sobri si incruntati o sa analizeze timp de 3 saptamani acest pericol si pe urma o sa dea aviz negativ preluarii. Imediat, Basescu o sa organizeze un referendum popular care va consfinti opozitia poporului roman fata de aceasta preluare ostila. Cioroianu o sa defileze in Adidasi in fata reuniunii G8, semnalizand cu degetul, evident in semn de protest. Iliescu va contesta dungile Adidas pe blogul sau, propunand ca in locul lor sa fie trei trandafiri. Iar Vadim Tudor va declara ca, daca nu se incurajeaza productia locala de ciubote si opinci, va demisiona pentru a 5-a oara irevocabil din parlament.

Eu unul nu sustin aceasta conspiratie americano japoneza impotriva adidasilor nemtesti. Vorba profetiei:
" Iar cel Asian,
Şi cu-American,
Mări se vorbiră,
Ei se sfătuiră
Pe l'apus de soare
Ca să mi-l omoare
Pe cel German,
C-are dungi mai multe,
Drepte si-ncrezute..."

Eu nu o sa ma resemnez. Voi lupta pe baricade, voi alerga descult, voi ... Apropo, ati vazut ultimul model de adidasi Nike?

P.S. Ca urmare a dezvaluirii acestei conspiratii, Asics  a dat bir cu fugitii:

Producatorul japonez de incaltaminte sport Asics a infirmat zvonurile aparute luni, potrivit carora ar fi interesat de preluarea grupului german Adidas, in parteneriat cu Nike, transmite Reuters.

O noua victorie a romanilor adevarati impotriva capitalismului salbatic si a globalizarii.