1.19.2008

Ecologie: protejez mediul, nu arunc gunoaie

Iata un articol preluat de pe un blog nou, o persoana pe care o cunosc bine si mi-a dat voie sa public.


"Sora-mea se ghideaza dupa acest motto “fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”… Cred ca nu am intalnit un motto mai practic si mai aplicabil…

Si asta se va reflecta si in deciziile pe care le voi lua de acum incolo. De ex:

1. De azi nu mai arunc precum tarlanul ambalajul de la napolitana in plina viteza, din decapotabila mea de 50.000 de euroi, acest lucru nu il fac nici daca sunt la stop in dacia mea din ‘80. Le arunc la cos, chit ca-mi burdusesc masina cu tot ce am consumat pe drumul bucuresti-slatina.

2. Cand ma duc la supermarket nu imi mai asez cumparaturile cat mai aerisit in 10 pungi (cate 1-2 articole in fiecare punga fiindca par a fi prietene la prima vedere)…nu..de azi inainte daca pot ma duc cu pungile de acasa la supermarket, pentru a nu inmulti cantitatea de deseuri … care oricum ne sufoca day by day…

3. De azi inainte cumpar produse autohtone (cu exceptia l’oreal, maybeline si parfumuri :D) pentru a sprijini economia nationala. A si nu cumpar mai mult decat consum (asta din motive de casuta)."

Vezi tot articolul despre ecologie

Apropo, faptul ca te costa bani pungile de la anumite hypermarketuri e la fel de eficient. Practic, inainte sa iei 10 pungi te gandesti bine daca nu-ti ajung 4.

Si tot la capitolul economii, un laptop decent consuma de cateva ori mai putin ca un desktop :)

Voi ce initiative ecologice aveti? Dar pe bune acum... Comentati